Yhdistys

Mikkelin seudun Afasiayhdistys ry on perustettu Mikkelissä 11.11.1980. Toiminta-alueena on alusta asti ollut Mikkelin SHP:n kunnat. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä hiukan vajaa 200 ja nimikin on aikojen saatossa muuttunut nykyiseksi Mikkelin seudun AVH - yhdistys ry.

Yhdistyksen toiminta on alueellista ja vilkasta. Yhdistyksellä on säännöllistä toimintaa Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä ja Pieksämäellä. Säännöllisten kuukausitapaamisten lisäksi yhdistys järjestää erilaisia esteettömiä retkiä mm. teatteriin, mielenkiintoisiin lähikohteisiin ja Aivoliiton tapahtumiin muutaman kerran vuodessa omakustannehintaan. Tarkemmat tiedot yhdistyksen toiminnasta löytyy viimeisimmästä jäsentiedotteesta tai kotisivujen tapahtumat välilehdeltä.

Liity sinäkin yhdistyksen jäseneksi ja hyödynnä hyvät jäsenedut mm. retket ovat jäsenille hiukan halvemmat ja oman jäsentiedotteen lisäksi jäsenet saavat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän laadukkaan Aivoterveys-lehden.

Vuoden 2023 jäsenmaksu on varinaiselta jäseneltä 20 eur ja samassa taloudessa asuvalta perheenjäseneltä 9 eur. Ainaisjäsenmaksu on 200 eur. Jäsenistölle lähetetään jäsenmaksukaavake kotiin jäsentiedotteen mukana huhtikuussa.

 

Puheenjohtaja Ismo Rahikainen

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Estery:llä torstaina 16.3.2023. Paikalla kokouksessa oli 15 yhdistyksen jäsentä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Leena Kähärä. Päätöksiä vuosikokouksessa tehtiin seuraavasti.

Toimintakertomus vuodelta 2022 hyväksyttiin muutoksitta, samoin vuoden 2022 tilinpäätös, joka osoitti alijäämää -1,07 eur. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023 hyväksyttiin niin ikään muutoksitta. Yhdistyksen jäsenmaksu pysyy ennallaan eli varsinaisen jäsenen jäsenmaksu 20 eur, samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 9 eur ja ainaisjäsenmaksu 200 eur. Jäsenmaksulaput lähetetään jäsenistölle seuraavan jäsentiedotteen mukana huhtikuussa.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Ismo Rahikainen. Hallituksen jäsenet ovat Aune Laitinen, Eija Tuppurainen, Helena Valkama ja Mirja Laamanen Mikkelistä, Risto Manninen Pieksämäeltä ja Sirkka Seppänen Juvalta. Hallituksen varajäseniä ovat Inkeri Hiltunen Pieksämäeltä ja Marjut Kuosma Mikkelistä. 
Varapuheenjohtajaksi hallituksen järjestäytymiskokous valitsi Helena Valkaman ja sihteeriksi sekä rahastonhoitajaksi Marjut Kuosman.