Yhdistys

Mikkelin seudun Afasiayhdistys ry on perustettu Mikkelissä 11.11.1980. Toiminta-alueena on alusta asti ollut Mikkelin SHP:n kunnat. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 180 ja nimikin on aikojen saatossa muuttunut nykyiseksi Mikkelin seudun AVH - yhdistys ry.

Yhdistyksen toiminta on alueellista ja vilkasta. Yhdistyksellä on säännöllistä toimintaa Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä ja Pieksämäellä. Säännöllisten kuukausitapaamisten lisäksi yhdistys järjestää erilaisia esteettömiä retkiä mm. teatteriin, mielenkiintoisiin lähikohteisiin ja Aivoliiton tapahtumiin muutaman kerran vuodessa omakustannehintaan. Tarkemmat tiedot yhdistyksen toiminnasta löytyy viimeisimmästä jäsentiedotteesta tai kotisivujen tapahtumat välilehdeltä.

Vertaistuki on toimintamme runko. Alueelliset kerhot ja muu aleellinen toiminta on varmasti sitä parasta vertaistukea niin sairastuneille kuin heidän läheisilleenkin. Toiminnassamme tapaat saman kokeneita ja selvinneitä, jotka varmasti tukevat Siua toipumisen tiellä. Yhdistyksen koulutetut vertaiset tarjoavat henkilökohtaista vertaistukea sekä sairastuneille että heidän läheisilleen. Tämän lisäksi yhdistys järjestää Mikkelissä neurologisella kuntoutusosastolla ryhmevertaistukikäyntejä kerran kuukaudessa. Mikkelin keskussairaalan OLKA pisteellä pidämme AVH-teemapäiviä yhdeksän kertaa vuodessa.

Liity sinäkin yhdistyksen jäseneksi ja hyödynnä hyvät jäsenedut mm. retket ovat jäsenille hiukan halvemmat ja oman jäsentiedotteen lisäksi jäsenet saavat sähköisesti luettavakseen neljä kertaa vuodessa ilmestyvän laadukkaan Aivoterveys-lehden. Ja tietenkin tästä mukavasta porukasta saat tukea omaan elämäntilanteeseesi sairastumisen jälkeen.

Vuoden 2024 jäsenmaksu on varinaiselta jäseneltä 20 eur ja samassa taloudessa asuvalta perheenjäseneltä 9 eur. Ainaisjäsenmaksu on 200 eur. Jäsenistölle lähetetään jäsenmaksukaavake kotiin jäsentiedotteen mukana huhtikuussa.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Puheenjohtaja Ismo Rahikainen

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Estery:llä tiistaina 19.3.2024. Paikalla kokouksessa oli 18 yhdistyksen jäsentä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Teuvo Karppinen. Päätöksiä vuosikokouksessa tehtiin seuraavasti.

Toimintakertomus vuodelta 2023 hyväksyttiin muutoksitta, samoin vuoden 2023 tilinpäätös, joka osoitti alijäämää -824,51 eur. Poikkeuksellisen suureen alijäämään syynä oli yhdistykselle hankittu tietokone sihteerin käyttöön ja siihen tarvittavat ohjelmat. Tätä välttämätöntä hankintaa ei oltu budjetoitu etukäteen. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024 hyväksyttiin niin ikään muutoksitta. Yhdistyksen jäsenmaksu pysyy ennallaan eli varsinaisen jäsenen jäsenmaksu 20 eur, samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 9 eur ja ainaisjäsenmaksu 200 eur. Jäsenmaksulaskut lähetetään jäsenistölle seuraavan jäsentiedotteen mukana huhtikuussa.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Ismo Rahikainen. Hallituksen jäsenet ovat Aune Laitinen, Eija Tuppurainen, Helena Valkama ja Mirja Laamanen Mikkelistä, Risto Manninen Pieksämäeltä ja Sirkka Seppänen Juvalta. Hallituksen varajäseniä ovat Inkeri Hiltunen Pieksämäeltä ja Marjut Kuosma Mikkelistä. 
Varapuheenjohtajaksi hallituksen järjestäytymiskokous valitsi Helena Valkaman ja sihteeriksi sekä rahastonhoitajaksi Marjut Kuosman.